Vluchtelingen en locals upcyclen reddingsvesten tot kunst en design.

De tentoonstelling Fabric of Society presenteert fotografie, film, schilderijen en dans door vluchteling- en lokale kunstenaars die elk op hun eigen wijze het thema Fabric of Society verkennen. Hoe kunnen mensen die buiten hun wil om aan de zelfkant van de samenleving terecht komen een ingang vinden en een bijdrage leveren? De tentoonstelling wordt vrijdag 10 juni, 19u. geopend, met guest appearance van kunstenaar Dadara.

Dit is het derde event van Re-Vest Life. Re-Vest Life bestaat uit een cosmopolitische groep kunstenaars, designers en vrijwilligers die producten en kunstwerken ontwerpen uit reddingsvesten, gedragen door vluchtelingen tijdens hun oversteek naar Europa.

Op Koningsdag en het Bevrijdingsfeest ontwierp en verkocht Re-Vest Life lintjes om aandacht te vragen voor en solidariteit te tonen met het lot van vluchtelingen. Bij Fabric of Society wordt hun nieuwe product gelanceerd: klassieke t-shirts uit wit katoen gecombineerd met materiaal van de reddingsvesten. Het ontwerp is een samenwerking van Laura de Wit, patroonontwerper bij Viktor en Rolf, en de Iraanse modeontwerper Reza Kalani.

De Re-Vest Life producten, samengesteld uit ongewone stoffencombinaties, weerspiegelen de visie van de organisatie: met creativiteit en goede wil is er plek voor iedereen. Door het samenwerkingsproces worden vluchteling-designers opgenomen in het Amsterdams stadsweefsel. Design met sociale meerwaarde.

Zina’s Kitchen en Daff Fusion Project, initiatieven van Syrische nieuwkomers zorgen op vrijdagavond voor hapjes en muziek. De avond sluit af met een buffet en DJ.

Opbrengsten van de expositie gaan naar stichting Movement on the Ground.

Pop-up Tentoonstelling Fabric of Society | Refugee Company | Wibautstraat 129, Amsterdam

Vrijdag 10 juni, 19h-23h // opening door Dadara, hapjes, muziek & feest.

Zaterdag 11 juni, 13h-23h

Zondag 12 juni, 11h-22h

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *